Józsefváros önkormányzata az okosváros mintaprojekt keretében a lakosok véleményét kéri a kerület jövőbeni fejlesztéseinek megalapozásához. A válaszadók között értékes nyereményeket sorsolnak ki.
Józsefváros idei költségvetésében is nagy hangsúlyt kapnak az út- és járdarekonstrukciók, a kisebb munkálatok és a nagyobb felújítások egyaránt, erre mintegy egymilliárd forintot fordít a kerület 2019-ben. „A közelmúltban a Szentkirályi utca egyik szakasza újult meg teljes pályaszerkezetben, és további rekonstrukciók is lesznek” – mondta Sára Botond polgármester.
Sorra újulnak meg a Palotanegyed gyönyörű társasházainak homlokzatai, belső terei. Az Európa Belvárosa Program (EUB) III. keretében összesen 13 társasház homlokzata vagy belső udvara szépül meg. Szerdán a már elkészült Rökk Szilárd utca 17. és Baross utca 43. számú házakat tekintette meg Sára Botond polgármester és Egry Attila alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője.
Józsefváros idei költségvetésében is nagy hangsúlyt kapnak az út- és járdarekonstrukciók, a kisebb munkálatok és a nagyobb felújítások egyaránt. A közelmúltban a Szentkirályi utca egyik szakasza újult meg teljes pályaszerkezetben.
Egy, a fenntarthatósági fejlődési célokat középpontba helyező, nemzetközi toplistára került fel a napokban a Semmelweis Egyetem, amelynek a legtöbb kara Józsefvárosban található. A nívós rangsorra hazai felsőoktatási intézményként a Szegedi Tudományegyetem fért még fel, amely a Semmelweishez hasonlóan a legjobb 101-200. helyezést érte el.
A mai József körút 63. szám alatti épületben már az 1910-es években mozi működött Bodográf néven, ahová előszeretettel járt Mándy Iván is. A filmszínház a 40-es években Baross mozgó néven várta a nagyérdeműt, az államosítás után pedig a Bányász nevet kapta. A mozit a 60-as évek végén felújították, a rendszerváltás után kapta a Graffiti nevet, véglegesen 1999 januárjában zárt be, helyén napjainkban könyvesbolt működik.