Korszerű, világos, gazdaságos – mindez elmondható a megújult Mikszáth téri felnőtt rendelőről, amelyet Sántha Péterné alpolgármester adott át az egészségügyi dolgozók jelenlétében. A fejlesztésnek köszönhetően az orvosok számára hatékonyabb lesz a munkavégzés, a betegeket pedig komfortosabb környezet várja. Sántha Péterné hangsúlyozta: az önkormányzat elkötelezett a józsefvárosiak egészségbiztonságának növelése mellett, amit minden rendelkezésre álló eszközzel és forrással támogat.
Talán kevesen tudják, hogy a napjainkban is népszerű zabpehely-kókusz keksz eredeti neve az ANZAC, amely az Australian and New Zealand Army Corps rövidítése. Igen, ezt a modern süteménynek hitt finomságot először ausztrál és új-zélandi katonák vitték magukkal a háborúba az 1910-es évek közepén, hiszen az alapanyagok nehezen romlottak meg és sokáig eltarthatóak voltak.
Urbanisztika 2017-ben – városfejlesztés – múlt, jelen és jövő címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést a józsefvárosi Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán Riz Levente XVII. kerületi polgármester, Egry Attila józsefvárosi alpolgármester, a Palotanegyed önkormányzati képviselője és Juharos Róbert urbanista részvételével. A fórumon többek között arról beszéltek belvárosi és kertvárosi példákon keresztül, hogy mitől lesz élhető, és nem csupán lakható egy nagyváros az itt élők számára.
Minden hónap utolsó keddi napján hagyományos helyszínen, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13) előadásokkal, aktuális információkkal várják a kerületi vállalkozókat a Józsefvárosi Üzleti Klub rendezvényén. Március 28-án délelőtt Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója és Bencze Dániel, a TNDR Service Kft. tanácsadója és pályázatíró szakembere tartott előadást az érdeklődőknek.
A hagyományokhoz híven idén is József-naphoz kapcsolódva adták át a kiemelkedő érdemeket szerzett józsefvárosiaknak az önkormányzat elismeréseit a Palotanegyedben található Olasz Kultúrintézetben.
Uralkodókról, polgárokról, közismert személyekről, a magyar történelem meghatározó alakjairól állítottak ki portrékat "Itt vannak!" címmel a Magyar Nemzeti Múzeum kerítésén, a Budapesti Fotófesztivál keretében. A különféle társadalmi státuszú, foglalkozású és korú személyiségek portréi a fotográfia történetét, technikai sokféleségét, az alkotó fotográfus és a modell viszonyát is bemutatják.