Egyre kedveltebb lakóhely Józsefváros
Ugrásszerűen nőtt a kerület lakosainak száma 2014-ben. Tavaly, csak a decemberi hónapban közel 1200-an jelentették be lakcímüket Józsefvárosban. Ezzel a kerületi lakosok száma decemberre elérte a 79.660 főt. Az idén januártól fizetendő kommunális adóval is elsősorban azt szerette volna ösztönözni az önkormányzat, hogy akinek Józsefvárosban van ingatlanja, jelentkezzen is be ide, hiszen aki VIII. kerületi lakcímmel rendelkezik, annak nem kell fizetnie.
46 éve hunyt el Bauer Sándor
Halálának évfordulóján megkoszorúzták Bauer Sándor emléktábláját a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében. A virágokat Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere és Guzs Gyula önkormányzati képviselő helyezte el. Az ifjú mártír 17 évesen önként választotta a halált, a szovjet megszállás és a kommunista diktatúra elleni tiltakozásul.
Múlt és jelen egy helyen
Megnyílt a megújult Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely a Pollack Mihály téren, amelyet digitális eszközökkel tettek interaktívvá. Kialakítottak egy úgynevezett okos-tantermet is, ahol az általános és középiskolások február végéig ingyen próbálhatják ki a legújabb technológiával felszerelt tableteket egy rendhagyó irodalom- vagy történelemóra keretében.
168 éve született a „nagy palóc”
Országszerte több helyszínen emlékeztek meg Mikszáth Kálmánról születésének 168. évfordulóján. Józsefvárosban, a Mikszáth Kálmán téri szobornál helyezték el az emlékezés virágait az író tisztelői.
Folytatódik az Európa Belvárosa Program
Az Európa Belvárosa Program második elemeként folytatódik a társasházak és a közterületek rekonstrukciója a Palotanegyedben. A program teljes költsége 622 millió forint, melyhez a főváros 318 millió forinttal járul hozzá, az önkormányzat pedig 122 millió forintos támogatást nyújt. A projekt keretében 24 társasház homlokzata és belső udvara újul meg. A felújításokhoz a társasházak tulajdonosai mintegy 182 millió forinttal járulnak hozzá.
Aranyvasárnap Józsefvárosban
Józsefváros főterén, a Horváth Mihály téren gyújtotta meg kerületünk adventi koszorúján az utolsó gyertyát dr. Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő. Az eseményen színes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők. Forró hangulatot teremtett a látványos tűzzsonglőr bemutató, megtáncoltatták a közönséget a remek koncertek, míg a legkisebbeket állatsimogatóval várták. A gyertyagyújtás után átadták a rajzverseny díjazottjainak jutalmát is.