Átmenetileg új helyszínen a Józsefvárosi Cukorbetegek Klubja
Februárban is sok szeretettel vár minden érdeklődőt – régi és új klubtagot – a Józsefvárosi Cukorbetegek Klubja. Az Auróra utcai szakrendelő felújításának ideje alatt a klub átmenetileg új helyszínen, a Kálvin tér 5. szám alatt, a félemeleten fogadja az érdeklődőket.
Kettős-Látás
A H13 Galériában február 6-án nyílt meg Huszár Boglárka kiállítása. A tárlat érdekessége, hogy a profi fotósként dolgozó alkotó „civilben” festőművész is, ezért kiállítása e két művészeti ág találkozása. Egymás mellett láthatjuk az ihletet adó fényképet és az elkapott pillanat inspirálta festményt. Innen a tárlat címe is: Kettős-Látás.
Megérkeztek a vevők
A napokban látott napvilágot egy ingatlanpiaci elemzés, amely szerint megváltoztak a korábbi trendek. Míg eddig jellemzően a belső kerületekből költöztek inkább ki az emberek, mára ennek az ellenkezője igaz. A folyamat Józsefvárost is kiemelten érinti: az utóbbi négy évben egyre többen jelentették be lakcímüket a kerületben. Ugyanakkor megfigyelhető egy olyan folyamat is, mely azt mutatja, hogy a fiatal középosztálybeliek keresik kerületünkben álmaik otthonát. Mindemellett egyre több külföldi vesz lakást Budapest belvárosi régiójában, így Józsefvárosban is.
Az EUB folytatását tervezi az önkormányzat
A Palotanegyedért Egyesület (CaPE) legfrissebb felmérése szerint a megkérdezettek 76 százaléka érzi az Európa Belvárosa Program (EUB) első és második ütemének eredményeit. Józsefváros alpolgármestere, Egry Attila kijelentette: a város vezetése azon dolgozik, hogy folytatni tudja a programot a társasházak felújításával.
Megújult a Lőrinc pap tér 3.
Újabb társasház újult meg az Európa Belváros Program II. ütemének a keretében. A Lőrinc pap tér 3. szám alatti háznak nemcsak a kapualja, de a belső udvara is új külsőt kapott. A beruházást a környék önkormányzati képviselője, Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter képviselő adta át a lakóknak.
Díszdoktori oklevelet vett át a német kancellár
Hivatalos látogatást tett Budapesten Angela Merkel. A német kancellár hétfőn délelőtt Orbán Viktorral tárgyalt az Országházban, utána közös sajtótájékoztatót tartottak. Európa egyik legfontosabb vezetője később Áder Jánossal is találkozott, majd a Józsefvárosban található Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemre is ellátogatott, ahol átvette a szegedi egyetem díszdoktori oklevelét és egyetemistákkal beszélgetett.