23 év munkájával térképezte fel Szabó József János hadtörténész azt a védvonal-rendszert, amely Magyarország történelmi határait védte a Keleti-Kárpátokban a II. világháború idején. Kutatása eredményeit a „Kárpáterődítés 1940-1944” című munkájában összegezte. A könyvet április 14-én mutatták be a józsefvárosi H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban.
Április elején töltötte be a 90. életévét Dévényi Miklósné. Edit néni 1945-től, vagyis 20 éves kora óta a Palotanegyed lakója. A szépkorú hölgyet emléklappal és virágcsokorral köszöntötte a Józsefvárosi Önkormányzat.
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a H13 közös fotópályázatára beérkezett képekből nyílt kiállítás a Horánszky utca 13-ban, ahol a zsűri a legjobb munkákat is értékelte. A fotókiállítás május 5-ig tekinthető meg.
Egy óriási kulturális központtá alakul át a főváros április 10–26. között. 43 helyszínen több mint 170 kulturális program várja az érdeklődőket. A Palotanegyedben a Magyar Nemzeti Múzeum, az Olasz Kultúrintézet és a Szabó Ervin Könyvtár készül színes programokkal.
Készül Józsefváros Integrált Településfejlesztési Stratégiája. Immár második alkalommal tartottak fórumot arról, hogy a helyi szervezetek képviselői hogyan látják a kerület fejlődésének további útját, illetve a fejlesztések további hasznosításának módjait.
Öt éve indult el a százéves fővárosi házakat bemutató Budapest100 programsorozat, ebből az alkalomból nyílt kiállítás a legjobb pillanatokról készült fotókból szerdán a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Reviczky utcai épületének aulájában.