Programajánló
Egykori lakók élete, a házakhoz fűződő legendák, az építtetők története elevenedik meg április 16-án és 17-én a pesti Nagykörúton, ahol közel hatvan épület nyitja meg kapuit az idei Budapest100 hétvégéjén.
Második alkalommal hirdetett fotópályázatot a Szent Jakab Baráti Kör, amelynek témája a magyarországi Szent Jakab zarándokút volt. A több mint 30 pályázó 200 képéből nyílt Camino Hungaró elnevezésű fotókiállítás április 3-ig, naponta 12-24 óráig tekinthető meg a...
Egy nap, amikor életre kel az utca, a palotanegyedi ódon házak, és a negyed mai lakói, művészei.
A húszas évek avantgárdjának klasszikussá vált művei mellett a kortárs ukrán filmművészet néhány kiemelkedő alkotása is bemutatkozik a budapesti Ukrán Filmnapokon október 19. és 22. között, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Vikker Zsuzsi fényképész válogatott fotóiból nyílik kiállítás a Fiktív Galériában. A művésznő képeivel a látogatók elé kívánja tárni a Somlói borvidék szépségeit és hangulatát. A tárlatot ifj. Harrach Péternyitja meg, közreműködik az Unplageddon zenekar.
Ezen a hétvégén kerül megrendezésre a IV. Lecsó és Fröccs Fesztivál a Palotanegyedben.
Egy óriási kulturális központtá alakul át a főváros április 10–26. között. 43 helyszínen több mint 170 kulturális program várja az érdeklődőket. A Palotanegyedben a Magyar Nemzeti Múzeum, az Olasz Kultúrintézet és a Szabó Ervin Könyvtár készül színes programokkal.
Öt éve indult el a százéves fővárosi házakat bemutató Budapest100 programsorozat, ebből az alkalomból nyílt kiállítás a legjobb pillanatokról készült fotókból szerdán a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Reviczky utcai épületének aulájában.

összesen: 28 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 következő utolsó