Programajánló
A Palotanegyedből indult, világhírű festőművész, Francois Fiedler (Fiedler Ferenc) tiszteletére ünnepélyes emléktábla avatást tart a Civilek a Palotanegyedért Egyesület és a Fiedler Art Foundation 2016. 07. 04-én hétfőn 17 órakor a Budapest 1088 Krúdy utca 2. háznál.
Hősök, újítók, felfedezők címmel rendezik meg az idei Múzeumok éjszakáját. Június 25-én országszerte 400 intézmény 2200 programmal várja a közönséget.
A közelmúltban nyílt kiállítás a 60 éve elhunyt Supka Gézáról a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár aulájában, illetve Bódi Barbara A Tükröm-tükröm, avagy a másságról másképp című tárlatot is megtekinthetik az érdeklődők a Párbeszéd Házában, akik ellátogatnak a...
Kiállítás nyílt a Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázatra beérkezett, válogatott pályaművekből, amely ingyenesen megtekinthető 2016. június 10-ig, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ galériájában.
Józsefváros költségvetése, gazdasági aktualitásai és egy kedvező vállalkozási hitelkonstrukció lesz a fő téma a következő Józsefvárosi Üzleti Klubon május 31-én, reggel 9 órakor, továbbá bemutatkozik a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI) is.
A Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) idén 21. alkalommal rendezi meg 2016. május 21–22. között a Múzeumok Majálisa rendezvénysorozatot. Ez a 40 ezer látogatót vonzó, egyedülálló kulturális fesztivál több mint 120 hazai múzeumnak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra,...
Mintegy 50 nemzeti és történelmi emlékhely várja tematikus sétákkal, filmvetítésekkel, programokkal a látogatókat május 14-én, az első alkalommal megrendezendő Emlékhelyek napján.
Szép szerelmek krónikája és A Palotanegyed asszonyai címmel a Józsefvárosi Önkormányzat a Mágnásfertály Séták keretében kultúrtörténeti kirándulásokat szervez a történelem és a Palotanegyed múltja iránt érdeklődőknek.
Egykori lakók élete, a házakhoz fűződő legendák, az építtetők története elevenedik meg április 16-án és 17-én a pesti Nagykörúton, ahol közel hatvan épület nyitja meg kapuit az idei Budapest100 hétvégéjén.
Második alkalommal hirdetett fotópályázatot a Szent Jakab Baráti Kör, amelynek témája a magyarországi Szent Jakab zarándokút volt. A több mint 30 pályázó 200 képéből nyílt Camino Hungaró elnevezésű fotókiállítás április 3-ig, naponta 12-24 óráig tekinthető meg a...

összesen: 26 db | 10 db/oldal

első vissza 1 | 2 | 3 következő utolsó