Márton-napi vigadalom a Múzeumkertben
Büszkeségünk, a Magyar Nemzeti Múzeum az utóbbi időben nem csak a művészetek nagy háza – mondta Sántha Péterné az első Márton-napi Hungarikum Ünnep megnyitóján. Józsefváros alpolgármestere Vas Imre országgyűlési képviselővel együtt verte csapra az első idei budafoki újbort, amelyet bárki ingyen megkóstolhatott. A rendezvényre ellátogatott Rogán Antal és családja is, hogy együtt engedhessék el a Márton-napi lampionokat fényárba borítva ezzel a múzeum kertet.
Ifjúságsegítő iroda nyílt a H13-ban
Az új nemzedék is észrevette, hogy Józsefváros Budapest egyetemvárosa - mondta Kocsis Máté polgármester a főváros első ifjúságsegítő irodájának megnyitásán. Az ünnepélyes avatáson Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hozzátette: húsz hasonló iroda nyitja meg a kapuit országszerte az Új Nemzedék Plusz program keretében.
Múzeumkert
Kulturális, szórakoztató és családi programokkal várja a közönséget Budapest legújabb kulturális helyszíne; a Múzeumkert Garden and Lounge péntek este nyílt meg a Magyar Nemzeti Múzeum oldalában.
Újabb uniós támogatású projektet fejezett be a Józsefvárosi Önkormányzat. 2012 nyarán megvalósultak a Palotanegyed megújulását célzó Európa Belvárosa Program (KMOP-5.2.2./B-2f-2009-2004) keretén belül tervezett építési beruházások.
Zsúfolásig telt terek, hangos ováció, hálás előadóművészek – vasárnap minden adott volt a Palotanegyed Fesztivál emelkedett hangulatú, sikeres zárásához.
Szombat estére ismét fesztiválhangulat kerekedett a Palotanegyedben: a szeles idő dacára százak voltak kíváncsiak mind az irodalmi, mind a zenés programokra.