Polgármesteri látogatás a Molnár Ani Galériában
Hat éve működik a Bródy Sándor utca 22. első emeletén a nemzetközileg is ismert és elismert Molnár Ani Galéria. Kocsis Máté polgármestert Halász János, az országgyűlés kulturális bizottságának tagja és a házigazda, Molnár Annamária kalauzolta végig a legújabb kiállításon. A beszélgetésen szó esett arról is, hogy a már itt lévő galériák mellé még többet idecsábítva létrejöhetne egy budapesti galéria utca, esetleg negyed, amely még vonzóbbá tehetné Józsefvárost.
Gyönyörű udvar a bölcsiseknek
Frissen telepített fű, új játszótér, műfüves borítás, meleg vizes pancsoló, szépen, vidám figurákkal kifestett lépcsőház várja mostantól a Horánszky utcai bölcsődéseket. A fejlesztésekre nagy igény is van, a kerületbe költöző fiatal párok gyermekeik részére ugyanis a szépen kialakított, igényes intézményeket keresik. A Játékvár fejlesztéseit Egry Attila alpolgármester mutatta be.
Sör és örömzene
A változatos műfajú, színvonalas koncertek és az izgalmas, különleges játékok mellett a legkiválóbb hazai kézműves sörökkel, finomabbnál finomabb csemegékkel és a borongós, olykor esős őszi idő ellenére is remek hangulattal csábított kicsiket és nagyokat a Múzeumkert és környéke szeptember 12-től 14-ig, a Palotanegyed Fesztivál utolsó hétvégéjén.
Erős közösséget és várost építünk
Szent István király ünnepére gyűltek össze a józsefvárosiak augusztus 20-án a gyönyörűen megújult Golgota téren, de az ünneplő közönséget a zuhogó eső miatt a Rhema Konferencia Központba várták a szervezők. Kocsis Máté ünnepi beszédében elmondta, hogy Józsefváros ma már nem egy lesajnált városrész, hanem a főváros legdinamikusabban fejlődő kerülete. Fontos feladatként említette, hogy visszaadják az itt élők önbecsülését és hitét, hogy lehet olyan életük, amelyre vágynak és lehet olyan otthonuk ez a város, amilyet megérdemelnek.
A költészet ünnepe
Igazi vásári forgatag, változatos programok és pezsgő hangulat várta augusztus 16-17-én a Múzeumkertbe látogatókat. A Palotanegyed Fesztivál részeként megrendezett „Költészet ünnep” című programsorozat vendégei kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmas előadásokon és programokon vehettek részt. A közönséget a házigazda Józsefvárosi Önkormányzat nevében Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője köszöntötte.
Megújul a Pázmány Egyetem
Felállványozták a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szentkirályi utcai épületét. A kar szeptemberben már felújított tetőszerkezettel várja a diákokat, az iskola a beruházást saját forrásból fedezi.