Múlt és jelen egy helyen
Megnyílt a megújult Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely a Pollack Mihály téren, amelyet digitális eszközökkel tettek interaktívvá. Kialakítottak egy úgynevezett okos-tantermet is, ahol az általános és középiskolások február végéig ingyen próbálhatják ki a legújabb technológiával felszerelt tableteket egy rendhagyó irodalom- vagy történelemóra keretében.
168 éve született a „nagy palóc”
Országszerte több helyszínen emlékeztek meg Mikszáth Kálmánról születésének 168. évfordulóján. Józsefvárosban, a Mikszáth Kálmán téri szobornál helyezték el az emlékezés virágait az író tisztelői.
Folytatódik az Európa Belvárosa Program
Az Európa Belvárosa Program második elemeként folytatódik a társasházak és a közterületek rekonstrukciója a Palotanegyedben. A program teljes költsége 622 millió forint, melyhez a főváros 318 millió forinttal járul hozzá, az önkormányzat pedig 122 millió forintos támogatást nyújt. A projekt keretében 24 társasház homlokzata és belső udvara újul meg. A felújításokhoz a társasházak tulajdonosai mintegy 182 millió forinttal járulnak hozzá.
Aranyvasárnap Józsefvárosban
Józsefváros főterén, a Horváth Mihály téren gyújtotta meg kerületünk adventi koszorúján az utolsó gyertyát dr. Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő. Az eseményen színes programokkal várták az érdeklődőket a szervezők. Forró hangulatot teremtett a látványos tűzzsonglőr bemutató, megtáncoltatták a közönséget a remek koncertek, míg a legkisebbeket állatsimogatóval várták. A gyertyagyújtás után átadták a rajzverseny díjazottjainak jutalmát is.
"Szép karácsonyt minden gyermeknek"
Csaknem nyolcvan nagycsaládban élő és hátrányos helyzetű józsefvárosi gyermeknek osztott ki karácsonyi ajándékokat a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban.
Eldőlt, kik kapnak állami támogatást
A fiatalok vállalkozóvá válását segítő - hazai forrásból megvalósuló - program keretében kétszázan kapnak 3-6 millió forint közötti összegű vissza nem térítendő támogatást a közép-magyarországi régióban. A támogató döntésekről szóló értesítéseket pénteken vehették át a nyertesek a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban