Elsöprő Fidesz-KDNP győzelem a kerületben
A VIII. kerületi polgármester választást a Fidesz-KDNP jelöltje, dr. Kocsis Máté nyerte, aki a szavazatok 57,17 százalékát szerezte meg, így harmadik alkalommal is ő vezetheti Józsefvárost. Kerületi polgármesterként pedig automatikusan a fővárosi közgyűlés tagja lett. Mind a 12 egyéni választókörzetben a kormánypártok jelöltjei győztek.
Hetvenöt éve a kerületben lakik
Ida néni 75 éve lakik Józsefvárosban, ugyanabban a polgári lakásban. Három gyermeke született, hét unokája és tizenhárom dédunokája van. A család összetartó, gyakran látogatják meg Ida nénit, aki a közelmúltban töltötte be századik életévét. Születésnapja alkalmából Egry Attila alpolgármester otthonában köszöntötte fel.
Esténként fényjáték is díszíti
Az Európa Belvárosa Program II. ütemének első közterületi elemeként pénteken adta át Kocsis Máté polgármester, Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő a felújított Mikszáth Kálmán téri szökőkutat. Nemcsak szebb lett, de a felújításnak köszönhetően a szökőkút fenntartási költsége is a nyolcadára csökkent.
Nem csak palotanegyedieknek
Az Európa Belvárosa Program második szakaszához kapcsolódó társasházi ügyekről rendezett lakossági fórumot a Civilek a Palotanegyedért Egyesület a H13-ban. De természetesen a negyed fejlesztését érintő más kérdések is felmerültek, miután a résztvevők egyenesen a kerület jelen lévő polgármesteréhez, két alpolgármesteréhez és a körzet önkormányzati képviselőjéhez címezhették a kérdéseiket.
Kilencven év Józsefvárosban
A Palotanegyedben élő Patay Pálné a napokban lett 90 éves. Ebből az alkalomból köszöntötte a szépkorú hölgyet Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő. Az ünnepelt születése óta Józsefvárosi lakos.
Kerületünk nyerte a Virágos Magyarországért versenyt
Józsefváros nyerte a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyt. A díjat dr. Kocsis Máté polgármester vette át a turizmus világnapján, szeptember 27-én a fővárosi polgármesteri hivatal épületében rendezett díjátadón. A VIII. kerületi önkormányzat az elismerést többek között azért kapta meg, mert az elmúlt években megújította az összes közterét, növelte zöldfelületeit, amelybe bevonta a lakosságot is, az iskolákat, az óvodákat és a bölcsődéket pedig az energiatakarékosság jegyében újította fel.