Első Józsefvárosi Sörfesztivál
Hétvégén, a Palotanegyed Fesztivál kísérő eseményén, a Józsefvárosi Sörfesztiválon igazi malátakuriózumokat is megízlelhettünk. A három napig tartó rendezvényen a hazai kézműves nedűk mellett, a távol-keletitől az amerikai sörökig képviseltették magukat a világ folyékony kenyerei. A Mikszáth tér és környéke adta az esemény helyszínét, ahol rendeztek söröskorsó-kiállítást is, a gyümölcsös ízek közül pedig kiemelkedő szerepet kapott a meggy.
„A múzeum összeköt”
A május 17–18-án a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Múzeumok Majálisára kilátogatók időutazáson vehettek részt. A bemutatkozó 107 intézmény munkatársai a korhű öltözékek és az interaktív programok segítségével a 19–20. század fordulójára repítették az érdeklődőket. Átadták az „Év múzeuma” és az „Év kiállítása” elismeréseket is.
A nagy kerülettakarítás
Sikeresen zárult Józsefváros Önkormányzata által szervezett „A nagy kerülettakarítás 2014” elnevezésű akció, amely az országos TeSzedd!- mozgalomhoz kapcsolódva valósult meg szombaton. Közel 300 kerületi lakos, idősebbek és fiatalok, diákok szedték a szemetet, helyeztek ki és újítottak fel szemétgyűjtőket. A nap a Mátyás téren közös családi délutánnal zárult, ahol természettudatosságra nevelő játékokat lehetett kipróbálni.
Eső, tudomány, díjak
Az eső ellenére bőven akadtak érdeklődők a Nemzeti Múzeum kertjében a IV. Tudományfesztiválon pénteken is. A rendezvényhez kapcsolódóan tartották meg A Föld napját, a megnyitón többek közt Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere is felszólalt, Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a hazai természetvédelem érdekében kiemelkedő tevékenységet folytató személyeknek, szervezeteknek adott át elismeréseket.
Robotok, molekulák, mamutsimogatás
Csodálkozással átitatott kacagásokkal, nagy meglepődésekkel, kíváncsi tekintetekkel, érdeklődő arcokkal telt meg csütörtökön a Nemzeti Múzeum kertje. Az óvodás, általános- és középiskolás csoportokat, osztályokat, családokat, felnőtteket a Föld napja – IV. Tudományfesztivál vonzotta, amelyen közel harminc intézmény számtalan programmal várja a látogatókat.
Ötletes női cégek versenye a H13-ban
Egyedülálló régiós versenyt indított útjára Józsefváros vállalkozói inkubátorháza, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ. A vetélkedő döntőjét – amelyet olyan ötletgazdáknak, startup cégeknek rendeztek, ahol a tulajdonosok vagy az alapítók minimum fele nő – március 24-én tartották a H13-ban. Az öttagú zsűri valamennyi döntőbe jutott elképzelést díjazta.