Friss, egészséges ételekkel tölthetjük meg kosarainkat
A szép idő és a tavasz beköszöntével az őstermelők is újra visszatértek a Palotanegyedbe, hogy a Gyulai Pál utca Rákóczi út és Stáhly utca közötti szakaszán kialakított termelői piacon, szombatonként reggel 7 és délután 13 óra között friss, egészséges, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes, hazai termékekkel várjanak mindenkit, aki elérhető áron jó minőségű, egészséges és finom árukkal szeretné megtölteni kosarát.
Vállalkozói Fórum a H13-ban
A vállalkozások környezetében végbement aktuális változásokról tájékoztatta a kerületi vállalkozókat a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. Az idei adóváltozásokra és az új hitellehetőségekre koncentráló szakmai előadások előtt Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere adott átfogó tájékoztatást a kormányzati és kerületi eredményekről és elképzelésekről.
Dalkincsünkkel ünnepeltünk
Január 22-én országszerte koncertekkel, irodalmi estekkel, díjátadókkal emlékeztek meg a Himnusz születésnapjáról, amelyet 1989 óta A magyar kultúra napjaként tisztelünk. Józsefváros a Párbeszéd Háza gyönyörű jezsuita kápolnájában rendezett ünnepi műsort.
Megszépült a bölcsőde
Új homlokzatot és modern nyílászárókat kapott a Horánszky utca 21. szám alatt található bölcsőde, de korszerűsítették a konyhát is.
Adventi fények Józsefvárosban
Józsefváros adventi koszorújának első gyertyáját december 1-jén, vasárnap este gyújtotta meg Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és Rogán Antal országgyűlési képviselő. Ezzel kezdetét vette a december 23-áig tartó Múltidéző Kalendárium és Adventi Vásár a Palotanegyedben.
Vállalkozók a kerületért - a kerület a vállalkozókért
Üzleti klubot indított Józsefváros Önkormányzata a Horánszky utcai vállalkozásfejlesztési központjában, a H13-ban. A klubesteket havonta rendezik meg, elsősorban a kerület vállalkozóinak. Az első találkozón Egry Attila, a gazdasági ügyekért felelős józsefvárosi alpolgármester hangsúlyozta, a kerület vezetése a maximálisan kivethetőnél csaknem 20%-kal kevesebb adót ró ki a kerületi vállalkozásokra, támogatva ezzel fejlődésüket. Szűcs Mátyás, a Széchenyi Programiroda fejlesztési tanácsadója pedig az iroda ingyenes szolgáltatásairól beszélt a résztvevőknek a H13-ban.