Vasárnap délután fellobbant a második gyertya fénye Józsefvárosban is, a hagyományosan a Horváth Mihály téren felállított adventi koszorún Sántha Péterné alpolgármester és Bellovics Gábor jezsuita szerzetes, a Jézus Szíve Templom lelkésze gyújtották meg a gyertyát. Emellett ezen a hétvégén is színes programok várták a családokat a kerület főterén.
Faültetés a Palotanegyedben is
Ezer fát ültet el Józsefváros önkormányzata a kerületi zöldstratégia keretében. Ebből idén ősszel száz fát telepítenek, vagy szükség esetén pótolnak. A Bródy Sándor utcában egy tönkrement vadkörtefa helyett telepítettek újat csütörtökön, az ültetésben Szilágyi Demeter, a környék önkormányzati képviselője is segédkezett.
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ, valamint a Józsefvárosi Nagycsaládosok Egyesülete a Józsefvárosi Önkormányzat védnöksége alatt idén ismét megrendezi a „Szép karácsonyt minden gyermeknek” akciót, amelyhez adományokat várnak a kerületiektől.
A kerület iskolásai mérhették össze tudásukat a november 23-án megrendezett kvízbajnokság döntőjén, ahol a versenyző csapatok megmutathatták, mennyire ismerik Józsefvárost. Nyolc csapat indult a versenyen, a vetélkedőt az Animal Cannibals tagjai vezényelték le – akik maguk is Józsefvárosban nőttek fel – gondoskodva a jókedvről és szórakozásról. Az első helyen a Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából érkező Kiscsibészek végeztek, az elismeréseket Sára Botond alpolgármester adta át.
A Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete évente kitüntetésben részesíti a kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket, szakmai közösségeket. A korábbi évekhez hasonlóan a kerület vezetése az idén is várja a józsefvárosiak javaslatait.
A Józsefváros 240. születésnapja alkalmából rendezett eseménysorozat egy fergeteges programmal zárul november 25-én, szombaton, a Teleki téren. 16 órától a Vasas Művészegyüttes néptánckara lép fel a pódiumon, 17 órától a Karaván Familia együttes ad koncertet, majd a tűzzsonglőr-bemutató és a Balkán Fanatik koncertje következik. 20 órától ünnepi tűzijáték szórakoztatja a jelenlévőket.