0,66 KM2 mindössze, mégis rengeteg palotát, egyetemet, múzeumot, kulturális értéket tartalmaz Józsefváros Kiskörút, Nagykörút, Üllői és Rákóczi út által határolt trapéz alakú része. A nyolcadik kerület „legbelsőbb”városrésze számtalan titkot és csodát rejt, melyek felderítésében segít az augusztus végén bemutatott Háztól házig - utcától utcáig 2. kötete.
A Baross u. 40. szám alatti ház a Palotanegyed egyik legrégebbi épülete volt, melyet a neves építész, Hild József tervezett 1843-ban. A romantikus stílusú lakóház 1861-ben kapott egy új emeletet. Az elmúlt évtizedekben egyre csak romló állapotú épület jövőjére sok terv született, de most tényleg megújul, bár elveszíti eredeti jellegét.
Egy színházépítés csiklandós dolog - 183 éve nyílt meg Pest első állandó magyar nyelvű színháza, a későbbi nemzeti színház.
A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete januárban átfogó klímavédelmi intézkedési tervet fogadott el. Ennek része a hulladékkezelés elősegítése, a saját tevékenységből származó biohulladék házi komposztálásának támogatása.
Tegnap éjjel az Üllői úton a Markusovszky térrel szemben a SOTE egyik fája adta meg magát a viharnak.
Az NKM Földgázhálózati Kft. megbízásából és a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Munkakezdési engedélyének birtokában a VIII. ker., Szentkirályi utcában, a Rákóczi út és Mikszáth Kálmán tér közötti szakaszon gázvezeték-építési munkálatokat végeznek 2020. augusztus 24-től várhatóan október 10-ig.