Mi a közös bennük: 1600 m2 sétáló és 11000 m2 csillapított forgalmú utca, felújított homlokzatok, megújult közterek, elkészült H13?
Szerényen húzódik meg ez a kis ház a Mária utcai épületek között, pedig a bejárat feletti oroszlán nemcsak az épületre vigyáz, hanem számos jelentős emléket is őriz. Már maga a külső megjelenés is különleges, a neoreneszánsz stílus jegyeit viselő épület azokba az időkbe repít minket, amikor Pest még épphogy csak elindult a nagyvárossá válás útján, utcáit még ehhez hasonlóan alacsony házak szegélyezték.
2021 tavaszától a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi parkolási szabályozás átalakítását tervezi. Ehhez várja a véleményeket november 30-ig.
Az aktualizált Integrált Településfejlesztési Stratégia lesz a kerület továbbfejlődésének irányadó dokumentuma, ami középtávon meghatározza a kerületben megvalósuló fejlesztéseket.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy ma, november 2-án elhunyt Józsefváros önkormányzati képviselője, Balogh István Lajos.
A helyi lakosok a Palotanegyedben is szinte ingyen parkolhatnak. Mit szólnának az autósok évi 57000 forint díjhoz? És mit szólnának az autó nélküliek, akik nem kapnak semmilyen támogatást, cserébe szívják mások kipufogógázát?