Elkészültek az állomások felújításával a 3-as metróvonal déli szakaszán, így 2020 október 22 estétől ismét teljes vonalon járnak a szerelvények, de nem mindenhol állnak meg, és ez sem tart sokáig. A palotanegyediek a Kálvin téri állomást igen, a Corvin-negyedit továbbra sem használhatják.
Egyik első döntéseként tavaly novemberben klímavészhelyzetet hirdetett Józsefvárosban a képviselő-testület, majd idén év elején klímavédelmi intézkedési tervet is elfogadott. A 93 pontos javaslatcsomag rövid-, közép- és hosszútávú terveket célzott meg. Dr. Erőss Gábor klímavédelemért is felelős alpolgármester mesélt arról, hogyan áll a kerület a tervek megvalósításával.
2020. augusztus 18. és szeptember 20. között lehetett véleményezni a józsefvárosi civil stratégia nyilvános véleményezésre bocsátott munkaanyagát.
Budapest legszennyezettebb, legkisebb zöldterülettel rendelkező kerületeiben több milliárd forintos támogatást kapnak az autójukat közterületen tartók, amíg az autóval nem rendelkező többség semmiféle támogatásban nem részesül. Ha a VIII. kerületben élsz, most üzenhetsz a Képviselő-testületnek egy igazságosabb és környezetbarátabb támogatási rendszer kialakításáért.
Mai podcastunk Budapest belső részének épített környezetéről, és annak védelméről, ill. nem védelméről szól. Vajon milyennek látjuk majd a Bródy Sándor utca 15-öt, vagy a Baross u. 40-et pár év múlva?
Rejtélyes a ház építéstörténete, a levéltár csak töredékes információkat őriz a megrendelőről és az építész személyéről is. 1869-ben Lohr Antal egy földszintes házat tervezett a telekre, egy bizonyos Balassovitz Emil számára. A következő évben azonban máris új tulajdonosokhoz került az ingatlan: Ferdinánd Erzsébet, Ferdinánd Róza és Farkas Anna lettek az új birtokosai.