Több társasház számára fontos, hogy a veszélyhelyzet alatt hogyan lehet a lakók/ház számára fontos ügyeket intézni. A veszélyhelyzet ideje alatt a társasház nem tarthat közgyűlést.De mit és hogyan lehet intézni? A Magyar Közlönyből kiderül.
Ma már szinte észrevétlenül olvad bele ez a ház az utca eklektikus épületeinek sorába, pedig az eredeti tervek szerint egy hagymakupolás toronnyal nyújtózott volna szomszédai fölé. A toronyrész áll, bár így lapos tetővel nehéz észrevenni, mivel a belső udvaron rejtőzik.
A XIX. század végi Budapest sok mindenben az akkori New York-hoz hasonlított: őrületes iramban fejlődő metropolisz volt, amit sokféle nép lakott. Az akkori Baross utca akár mintája is lehet annak a gazdasági pezsgésnek és sokszínűségnek, ami a várost jellemezte – és a modernitásnak is, mert az itteni villamosvonal az úttörők közé tartozott.
Te tudod, merre található az a budapesti tornaterem, ahol a mai napig Zsolnay csempe van a falon?
A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére.
Idén sokaknak jut kevesebb: a járvány következtében Józsefvárosban sokan elvesztették munkájukat, megélhetésüket. Számukra az idei tél sokkal nehezebb lesz, mint a korábbiak.