A rövidtávú lakáskiadás további szigorításán dolgozik az önkormányzat, miközben sorra újulnak meg az utcák kerületszerte és a Palotanegyedben. A városrész önkormányzati képviselője azt is szeretné elérni, hogy a jövőben csak azok kaphassanak parkolási engedélyt, akik életvitelszerűen laknak Józsefvárosban. Interjúsorozatunkban ezúttal az egészségbiztonságról beszélgettünk Egry Attilával.
Józsefvárosról és azon belül a Palotanegyedről sok minden elmondható, de hogy borvidék lenne, az az egy talán nem. De ez persze nem zárja ki, hogy borértő emberek teremjenek itt, mint ahogy azt sem, hogy itt éljen hazánk háromszoros – és ezzel örökös – sommelier bajnoka, aki ráadásul céljául tűzte ki, hogy megismertesse és megszerettesse az igazi magyar bort nem csak Józsefvárosban, de az egész országban. A kerületben született és most is a Krúdy Gyula utcában élő Kovács Antallal beszélgettünk.
Szombattól újra közlekedhetnek az autósok a Bródy Sándor utca Puskin és Vas utca közötti szakaszán, miután Sára Botond polgármester, valamint Egry Attila és Szilágyi Demeter, a környék önkormányzati képviselői átadták a forgalomnak a megújult útszakaszt. Bár a műszaki átadás-átvétel még közel két hétig tart, a lakók már a megszokott rendben parkolhatnak a környéken.
Interjú Józsefváros országgyűlési képviselőjével
A józsefvárosi fejlesztésekről, közbiztonsági intézkedésekről és a jövőbeni tervekről beszélgettünk Kocsis Mátéval, kerületünk országgyűlési képviselőjével.
Józsefváros újjáépülésének részeként útfelújítási munkálatok kezdődnek a Rökk Szilárd utca Gutenberg tér és Krúdy Gyula utca közötti szakaszán, amely során nem csak a járdák újulnak meg, hanem a teljes útpályaszerkezet is kicserélésre kerül.
Szeptember 24-én újra Üzleti Klubot tartottak a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13). A H13 és Józsefváros önkormányzata által életre hívott, minden hónap utolsó keddjén megrendezett eseményen ez alkalommal Egry Attila alpolgármester és Marjay Gyula, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Budapesti és Pest megyei regionális szervezetének vezetője várta előadásával a kerület gazdasági szereplőit.