Elkészült a Bródy Sándor utca felújítása, októberben pedig birtokba vehetik a családok az új játszóteret a Múzeumkertben. A Palotanegyed önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy nem állnak meg itt, hiszen folytatják a fejlesztéseket a Szentkirályi, Somogyi Béla, Puskin és Vas utcákban, továbbá újragondolják a parkolási rendet a városrészben, amellyel a helyi lakosság számára kizárólagos parkolást fognak biztosítani a jövőben. Interjúsorozatunkban ezúttal az útfelújításokról beszélgettünk Szilágyi Demeterrel.
Elkészült a Bródy Sándor utca felújítása, októberben pedig birtokba vehetik a családok az új játszóteret a Múzeumkertben. A Palotanegyed önkormányzati képviselője hangsúlyozta, hogy nem állnak meg itt, hiszen folytatják a fejlesztéseket a Szentkirályi, Somogyi Béla, Puskin és Vas utcákban, továbbá újragondolják a parkolási rendet a városrészben, amellyel a helyi lakosság számára kizárólagos parkolást fognak biztosítani a jövőben. Interjúsorozatunkban ezúttal a Múzeumkerti játszótérről beszélgettünk Szilágyi Demeterrel.
A Palotanegyed sokunk lakóhelye és még többünk otthona. Új sorozatunkban olyan emberekkel beszélgetünk, akik itt élnek, munkálkodnak vagy teremtenek maradandó értéket a helyiek és az utókor számára. A kérdések ugyanazok, a válaszok mögött azonban különböző emberek jelennek meg, akikben egyvalami közös: szenvedélyük a Palotanegyed. Ari Kupsussal, a finn származású, húsz éve Magyarországon élő galériatulajdonossal beszélgettünk.
A rövidtávú lakáskiadás további szigorításán dolgozik az önkormányzat, miközben sorra újulnak meg az utcák kerületszerte és a Palotanegyedben. A városrész önkormányzati képviselője azt is szeretné elérni, hogy a jövőben csak azok kaphassanak parkolási engedélyt, akik életvitelszerűen laknak Józsefvárosban. A felülvizsgálat által elérhető parkolási koncepció részleteiről, valamint a kerületiek egészségbiztonságáról beszélgettünk Egry Attilával.
A rövidtávú lakáskiadás további szigorításán dolgozik az önkormányzat, miközben sorra újulnak meg az utcák kerületszerte és a Palotanegyedben. A városrész önkormányzati képviselője azt is szeretné elérni, hogy a jövőben csak azok kaphassanak parkolási engedélyt, akik életvitelszerűen laknak Józsefvárosban. Interjúsorozatunkban ezúttal az utcák felújításáról beszélgettünk Egry Attilával.
Jó hírrel örvendeztette meg Józsefváros – azon belül a Palotanegyed – lakosságát kerületünk önkormányzata: idősklub nyílik a városrészben a Vas és a Kőfaragó utca sarkán. A felújított, átalakítás előtt álló helyiségbe október 1-én ellátogatott Sára Botond polgármester, akit a bejárásra Egry Attila és Szilágyi Demeter a környék önkormányzati képviselői is elkísértek.