Az 19. század végén a Baross utca korábban épült, kisebb házai helyén sorra jelentek meg az új, többemeletes épületek. Az egykori Stáció utca, amelyen a század első felében vasárnaponként még a Kálvária téri búcsúsokhoz jártak a város lakói, ekkorra már Józsefváros egyik legforgalmasabb útvonalává vált.
A BAGLYOK ÉS A MÉRTAN. Hogy mi köze a madaraknak a geometriához? A századforduló új stílusirányzataiban a kettő nagyon is szorosan kapcsolódott egymáshoz.
Bár lassan, de megérkezett a tavasz a kerületbe.
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület több, mint tíz éve dolgozik lakóhelyük élhetőbbé tételéért. Az elmúlt évről, illetve az idei tervekről beszélgettünk.
Szóljon bele Ön is a filmforgatásokra vonatkozó új kerületi szabályok megalkotásába és találjunk olyan megoldásokat, amelyek mindenki igényeit figyelembe veszik! Töltse ki az önkormányzat kérdőívét legkésőbb 2020. március 1-ig és jöjjön el a közösségi fórumra február 25-én!
Évről évre összegyűlnek a Palotanegyed kulturális intézményeinek, szervezeteinek és egyesületeinek képviselői, hogy egyeztessék terveiket az idei évre.