Idén is meghirdették a Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázatot, amelyre rajzokat, festményeket várnak szervezők bármiről, ami igazán érdekli a pályázó óvodás, alsó- és felső tagozatos általános iskolás gyermekeket. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a II. Bródy Piknik családi és gyermeknap a Palotanegyedben rendezvénysorozaton kerül sor május 28-án.
Debrecenben született, de nála igazán „fővárosibb” írót, újságírót keveset találunk a magyar irodalomban. Arany János fia, Arany László segített neki a kezdeteknél a pályán elindulni. Ambrus Zoltán az akkoriban a Blaha Lujza téren működő Nemzeti Színház igazgatója is volt, otthona sem volt innen messze: 1911-től az 1932-ben bekövetkező haláláig az Üllői út 36. szám alatt lakott.
Időutazás számos régi történettel, anekdotával, korabeli pletykákkal tarkítva. Ezt ígéri az a tavasszal megvalósuló kulturális program, amelynek célja, hogy egy kellemes sétával egybekötve bemutassa a valaha kerületünkben élt, emlékezésre méltó hírességeket.
Hatodik alkalommal szervezték meg a TeSzedd! országos környezetszépítő akciót, amelyhez Józsefváros – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is csatlakozott. A Palotanegyedben Szilágyi Demeter, a környék önkormányzati képviselője gyűjtötte a szemetet lelkes önkéntesekkel, illetve hulladékgyűjtő edényeket is segített kihelyezni.
A Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban rendszeresen megtartott Józsefvárosi Üzleti Klub április 26-i rendezvényén Egry Attila, Józsefváros polgármestere a kerület költségvetéséről és a várható fejlesztésekről számolt be. Emellett az érdeklődők a Budapesten elérhető vissza nem térítendő támogatásokról is megtudhattak részleteket.
Hatodik alkalommal szervezik meg a TeSzedd! akciót szerte az országban április 28. és május 1. között. A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért megmozdulás ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén minden eddiginél többen, 120 ezren jelentkeztek a környezetvédelmi programra, a Palotanegyedben április 29-én várják az önkénteseket.