A Józsefvárosi Önkormányzat március 3-i képviselőtestületi ülésén döntött arról, hogy hozzájárulását adja egy, a korábban a Palotanegyedben élő Fiedler Ferenc emlékét őrző emléktábla elhelyezéséhez. A Fiedler Művészeti Alapítvány és a Civilek a Palotanegyedért Egyesület kezdeményezésére egy későbbi időpontban elhelyezésre kerülő tábla a világhírű festőművész egykori lakhelyét, a Krúdy utca 2. szám alatti ház falát fogja díszíteni.
Negyedik alkalommal adták át a Thália Humorfesztivál díjait, ahol a legjobb produkciónak járó elismerést a Pinceszínház Bajomi-Nagy György és Györgyi Anna főszereplésével bemutatott Finito című előadása nyerte el.
Az idősebbik Szendrey lány, Julia – keresztnevét saját maga rövid u-val írta – költői és írói pályafutása Petőfi halála után bontakozott ki, bár tehetségét első férje, és annak barátja, Jókai Mór is észrevette. Petőfi özvegye feleségül ment Horvát Árpádhoz, akitől később elköltözve a józsefvárosi Horánszky – akkor még Zerge – utcában lakott.
A Palotanegyedben található Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalban (KIH) tartották meg a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja (FKÖ) 2015. évi őszi szemeszterének záró, és a 2016. évi tavaszi szemeszter nyitórendezvényét.
Kinőtte? Kiment a divatból? Útban van? Nincs szíve kidobni?
Józsefváros önkormányzata 2015-ben minden korábbinál nagyobb összeget, félmilliárd forintot biztosított társasházak felújítására. A pályázat rendkívül népszerű, 136 lakóház újul meg. A program idén is folytatódik: a társasházak 504 millió forintra pályázhatnak.