Pénteken este megnyitott a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány által működtetett Premier Kultcafé Örökmozgó Filmmúzeum elnevezésű moziterme a Palotanegyedben.
Józsefvárosban több helyen is lakott Karinthy Frigyes. Első feleségével a Rökk Szilárd és a Népszínház utcában is élt, az író később második feleségével és gyermekeivel 1930-tól a Reviczky utcában lakott. Utolsó pesti lakása az Üllői úton volt. Karinthy előszeretettel múlatta az időt jóbarátjával, Kosztolányi Dezsővel a Baross kávéházban, de gyakori vendég volt a Rákóczi úti Balaton kávéházban is.
Józsefváros „főutcája” osztozott a kerület sorsában az elmúlt 200 évben. A második világháború előtt a pezsgő kulturális életű városrész központja volt, a kommunizmusban a kerülettel együtt lezüllesztették, majd az elmúlt években ismét a fejlődés útjára lépett.
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) 21. alkalommal rendezett lakossági fórumot, ezúttal a városrészben várható fejlesztésekről, beruházásokról.
Életének első „hivatalos” kitüntetését József-napon vehette át a hosszú ideje a Palotanegyedben élő Schuster Lóránt. A Gesarol, illetve a P. Mobil együttes emblematikus frontembere Józsefváros díszpolgára lett. Interjú.
2015-ben úgy döntöttem, hogy a szabadságomat ismét Görögországban töltöm, azonban megpróbálok a gyroson túllépni és mélyebben beleásom magam a gasztronómiai szubkultúrába. Mi volt a tanulság? Egy séfet is nagyon meg lehet lepni…