Szép szerelmek krónikája és A Palotanegyed asszonyai címmel a Józsefvárosi Önkormányzat a Mágnásfertály Séták keretében kultúrtörténeti kirándulásokat szervez a történelem és a Palotanegyed múltja iránt érdeklődőknek.
A Magyarországi Református Egyház tulajdonába adja a kormány a Józsefvárosban található Károlyi-Csekonics-palotaegyüttest, amelyről együttműködési megállapodást írt alá Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó István, az egyház zsinatának lelkészi elnöke.
A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával a Mágnásfertály Séták keretében április 23-án ingyenes kultúrtörténeti sétán vehettek részt az érdeklődők a Palotanegyedben. A Szép szerelmek krónikája elnevezésű programon megjelentek betekintést nyerhettek a kerületben élő arisztokrácia életébe.
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület szervezésében mutatták be Damjanovics-Baán Fruzsina A Gutenberg-Otthon című könyvét április 16-án, a Gutenberg tér 4. szám alatt álló épület tetőteraszán. A ház történetét bemutató kiadvány megjelenését Józsefváros önkormányzata támogatta.
Számos ház nyitott ki a főváros egyik legnagyobb urbanisztikai programsorozatán április 16-án és 17-én, ahol háztörténeti séták, kiállítások, irodalmi klubok várták az érdeklődőket. A József körút 41. szám alatt azonban nem elégedtek meg ennyivel és egy egész színházat varázsoltak a falak közé.
Az idei évben rendhagyó módon, a több városrészen áthaladó pesti Nagykörút múltját idézte fel a Budapest100 április 16-án és 17-én.