A hónap végéig tekinthető meg a Józsefvárosi Bolgár Önkormányzat által szervezett tárlat Csörgey Turi Mária festőművész képeiből, amelynek megnyitóját április 7-én tartották a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban.
Emléktáblát avattak a Palotanegyedben, a Horánszky utca 12. szám alatti lakóház falán, amely Kállay Miklós egykori miniszterelnök lakóhelyéül szolgált az 1930-as években. A megemlékezésen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mellett Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere, valamint a néhai kormányfő leszármazottai is.
Egykori lakók élete, a házakhoz fűződő legendák, az építtetők története elevenedik meg április 16-án és 17-én a pesti Nagykörúton, ahol közel hatvan épület nyitja meg kapuit az idei Budapest100 hétvégéjén.
Az idei költészet napi rendezvénysorozat legnagyobb szabású eseménye a Versmaraton. Az április 11-én a Palotanegyedben, a Magyar Rádió Márványtermében megrendezett programon kortárs költők határon innen és túlról, 12 órában olvassák fel költeményeiket.
Budapest Józsefvárosi Önkormányzat a Föld Napja alkalmából virágosítási akciót hirdet, amelynek keretében 1956 darab virágot ajándékoz a józsefvárosi házak lakói és lakóközösségei számára.
Megemlékezést tartott az egykor ünnepelt írónőről halálának 79. évfordulóján, április 2-án a Tormay Cécile Kör, a Józsefvárosi Önkormányzat, lelkes olvasói és családtagok.