Az ifjú mártír, Bauer Sándor halálának 47. évfordulójára emlékeztek a Nemzeti Múzeum kertjében. A fiatalember 17 évesen, önként választotta a halált, szavai szerint hazaszeretetből és az orosz megszállók elleni tiltakozásul. Bauer Sándor emléktábláját Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere és Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő koszorúzta meg.
A Józsefvárosi Önkormányzat idén is Józsefvárosi Aranykoszorú-díjjal jutalmazza a kerület legjobb iparosait, kereskedőit, vállalkozóit. A díjra minden józsefvárosi állampolgár javasolhat személyeket, hogy a szakmailag legjobbak vehessék át elismerésüket.
Kilencven évvel ezelőtt, 1926. január 18-án, 76 esztendős korában hunyt el Blaha Lujza, ünnepelt színésznő, a „nemzet csalogánya”, a magyar nyelvű színjátszás egyik legnagyobb alakja. Nevét kerületünk és Budapest egyik központi tere viseli, síremléke a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben található.
A Józsefvárosi Önkormányzat és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) együttműködésének köszönhetően kerületi székhelyű mikrovállalkozások juthatnak kedvező kamatozású hitelekhez.
A hónap végéig látható Dohárszky Béla „Kortárs barokk” című kiállítása a józsefvárosi H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. A Kády Galéria által rendezett Horánszky utcai tárlatot Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója, valamint Kürtösi Brigitta festő-restaurátor művész nyitotta meg.
Több újság beszámolt arról, hogy a Palotanegyedben lévő, a Szentkirályi utca és Múzeum utca sarkán álló házat lebontják és a helyére egy, a városképbe nem illeszkedő épületet építenek.