Józsefváros egyik emblematikus tere a Mikszáth (korábban Reviczky) tér, ahol a fővárosban a leghosszabb ideig és élete utolsó éveiben az 1-es számú házban lakott az – ebben az épületben – elhunyt jó palóc.
A felújítást követően a Magyarországi Református Egyház tulajdonába adja a Józsefvárosban található Károlyi-Csekonics-palotegyüttest a kormány - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.
A karácsony az egyik legszebb, legmeghittebb ünnepünk, amit én is nagyon várok, hiszen együtt lehetek a családdal, jókat ehetek és – nem utolsó sorban – megkóstolhatom mások főztjeit is. Ezért tehát két klasszikus ünnepi ételt veszünk elő: a halászlét és a töltött káposztát.
Gryllus Vilmos „Gyújtsunk gyertyát” című szerzeménye alapján készült alkotásokat várt a Józsefvárosi Galéria. A díjazottak december 12-én, szombaton vehették át az értékes ajándékokat a Szabó Ervin téri Palotapódiumon, sok meglepetés és gyerekkoncert kíséretében.
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ, valamint a Józsefvárosi Nagycsaládosok Egyesülete a Józsefvárosi Önkormányzat védnöksége alatt idén ismét megrendezi a „Szép karácsonyt minden gyermeknek” akciót, amelyhez adományokat várnak a kerületiektől.
Ha az ember felnő, önálló életet kezd, és az élet úgy hozza, hogy ezt más városban teszi, akkor a mindennapi kommunikáció, az élmények megosztása sajnos nehézkessé válik. Bár sokszor mérgesek vagyunk a modern kor eszközeire – hiszen személytelenné teszik az emberi kapcsolatokat –, ezekben az esetekben mégis kiderül, hogy mennyire hasznos a technika fejlődése. A legutóbbi kalandomnál én is így éreztem, amikor meg tudtam mutatni édesanyámnak – aki más városban lakik – kalandozásom legújabb helyszínét a Palotanegyedben, a Bródy Sándor utca 36. szám alatt.