Fotókon és dokumentumokon keresztül kaphatunk metszetet a magyarországi görög kolónia távoli és közeli múltjáról a november 9-én megnyílt „Görög hagyományőrzés a Józsefvárosban” című tárlaton a Palotanegyedben. A Horánszky utca 13. szám alatt megtekinthető kiállítást Dr. Diószegi György művelődéstörténész és Agárdi Bendegúz Szpírosz, a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatának általános elnökhelyettese nyitotta meg, az eseményen részt vett Sántha Péterné, Józsefváros Önkormányzatának alpolgármestere is.
Elkészült a Gutenberg tér eddig felújítás alatt álló csomópontja, amely a korábbi megsüllyedt, problémás útszakasz helyett már egy forgalomcsillapított, biztonságos környezettel áll a közlekedők rendelkezésére. A szintben is megemelt új utat Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere és Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője adta át.
Huszonharmadik alkalommal írták ki természetfotósok számára azt a pályázatot, amelynek nyertese Magyarország legrangosabb szakmai elismerését, az Év Természetfotósa címet nyeri el. A kiállításmegnyitóval egybekötött díjátadót november 3-án Józsefvárosban, a Magyar Természettudományi Múzeum kupolatermében tartották, ahol Máté Bence vehette át legjobb benyújtott kollekcióért járó első díjat. A pályázatra érkezett fotókból összeállított kiállítást 2016. január 31-ig tekinthetik meg a természet szépségei iránt érdeklődő látogatók.
Egy nap, amikor életre kel az utca, a palotanegyedi ódon házak, és a negyed mai lakói, művészei.
Budapest lett a világ második legjobb városa a vezető amerikai utazási magazin, a Conde Nast Traveller internetes szavazásán, a magyar főváros több mint 86 ezer szavazatot kapott - alig maradva le a győztes Firenzétől - a 25 városból álló listán. A harmadik hely idén Bécsnek jutott. A fővároson belül Józsefvárosba is egyre több turista érkezik, egy szakportál külföldi véleményezői szerint érdemes kerületünk látnivalóit megtekinteni.
Kortárs Galéria Negyed kialakítását tűzte ki célul a Józsefvárosi Önkormányzat, amely a Bródy Sándor és a környező utcákban valósulna meg. A projekthez korábban már kiválasztott, önkormányzati ingatlanokat előbb felújítják, majd pályázatot írnak ki a kiállítóterek működtetésére. Egry Attila alpolgármester szerint azzal, hogy a galériák koncentráltan egy helyszínre összpontosulnak, további kiállítótereket is vonzanak majd a környékre.