A kémények őre és karbantartója mindig a szerencse jelképe volt. Ez köztudott, viszont abban is megegyezhetünk: mindenkinek jobb, ha a füst a szabad ég alatt van. Palotanegyedben nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy páratlanul szép házakkal, vagy lenyűgöző múltbéli történetekkel találkozzunk. Azonban, néha nem árt egy kis mázli, hogy közelebbről is megismerhessük ezeket.
Az I. Országos Alkoholmentes Nap részeként a Heim Pál Alapítvány pályázatot hirdetett a józsefvárosi középiskolásoknak, hogy egyedi formában fogalmazhassák meg gondolataikat az alkoholfogyasztás veszélyeiről. A díjakat kedden a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban adták át. A rendezvényen Sára Botond alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzat fontosnak tartja, hogy megakadályozhatóak legyenek a szenvedélybetegségből adódó problémák.
Huszadik lakossági fórumát rendezte meg a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban, ahol a TÉR_KÖZ pályázat eredményeiről, megvalósult fejlesztéseiről osztották meg tapasztalataikat a helyi lakosok. A Józsefvárosi Önkormányzat képviseletében Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter, a Palotanegyed képviselője válaszoltak a felmerülő kérdésekre.
Felújítják a Bródy Sándor utcát
Harckocsit állítanak ki a Magyar Rádió udvarán
Tolnai Imre október 11-én, dédunokája keresztelőjével egyidőben ünnepelte 90. születésnapját. A jó egészségnek örvendő Imre bácsit Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője köszöntötte egy kis ajándékkal és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklappal.