Rövid nyári szünet után szeptember 29-én tartotta meg szezonnyitó rendezvényét a Józsefvárosi Üzleti Klub.
A Magyar Nemzeti Múzeumban nyitották meg az Ars Sacra Fesztivált, amely kilenc napon át csaknem 400 ingyenes zenei, irodalmi, művészeti programmal várja az érdeklődőket országszerte. A fesztivált Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek nyitotta meg, Józsefvárost Sántha Péterné alpolgármester képviselte a rendezvényen.
Alapításának 25. évfordulóját ünnepelte szeptember 19-én Józsefvárosban a Horánszky utcai Párbeszéd Házában a Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium. A jubileumi megemlékezés díszvendége Navracsics Tibor, az Európai Bizottság biztosa, és Jean-Marie Carriere SJ, a Jezsuita Menekültszolgálat európai igazgatója volt.
Fiedler Ferenc, vagy, ahogyan a világon mindenhol ismerik, Francois Fiedler a Palotanegyedből indult, majd a második világháborút követően, Franciaországban alkotott együtt a kor legnagyobb művészeivel. A sokáig méltatlanul hanyagolt alkotóról Fiedler Péter, a festő művészeti hagyatékának gondozója, a Fiedler Alapítvány elnöke mesélt.
A Józsefvárosban található Károlyi-Csekonics palotaegyüttes felújításáról és az előkészítés forrásairól döntött a kormány - az erről szóló határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.
Folytatódnak az útfelújítások az Európa Belvárosa Program II. ütemének keretében, ezért szeptember 17-től újabb forgalmi rend változás lép életbe a Gutenberg tér környékén.