A húszas évek avantgárdjának klasszikussá vált művei mellett a kortárs ukrán filmművészet néhány kiemelkedő alkotása is bemutatkozik a budapesti Ukrán Filmnapokon október 19. és 22. között, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Klímaforradalom szemtanúi vagyunk – jelentette ki Áder János köztársasági elnök a klímaváltozásról és a környezeti fenntarthatóságról tartott előadásában kedden a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, ahol az emberiség felelősségére is felhívta a hallgatóság figyelmét.
Koszorúzással egybekötött ünnepségen emlékezett meg az írónőről a Tormay Cécile Kör, a Józsefvárosi Önkormányzat és lelkes olvasói, születésének 140. évfordulója alkalmából, október 10-én délelőtt.
A Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ ad otthont az ungvári születésű, Magyarországon alkotó festőművész, Szmolár Sándor kiállításának, melynek megnyitójára október 9-én került sor.
Hamarosan a Palotanegyedben nyitja meg kapuit Magyarország legelső fogyatékos-barát mozija a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány kezdeményezésére. Az egykori Vörösmarty mozi épületében kávézót és kulturális központot is kialakítanak fogyatékossággal élő munkavállalókkal.
A „Tengeri Akadémia 2020”elnevezésű, tíz évig tartó együttműködés keretében érkezett hazánkba az a bolgár pedagóguscsoport, mely kerületünkbe is ellátogatott október 2-án.