Munkanélküliek saját lábra állását elősegítő kétnapos oktatásnak adott otthont a Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ. A képzésen résztvevőket szakértők segítették üzleti terveik kidolgozásában, amelyekkel akár 2 millió forintos támogatásra is pályázhattak.
Füge lekvárral kérgezett sertéstarja
A költészet kapta a főszerepet a Palotanegyed Fesztivál idei második hétvégéjén, augusztus 15-én és 16-án a Szabó Ervin téren. A kétnapos józsefvárosi rendezvényen eltűntek a műfaji határok, a zenészek többek között magyar költeményeket énekeltek, de felcsendültek más népek dalai is.
Sorozatunk újabb részében a húsokat, valamint azok elkészítési módját vesszük górcső alá. A technikák általában univerzálisak a különböző árkategóriájú termékek esetében, azonban a cél az, ha drágább árut is vásárolunk, a tálalás után ne érezzük úgy: ablakon kidobott pénz volt.
Sokkal több fiatalra lenne szükség a szakmában, hogy ne haljon ki ez a hagyományos mesterség – vallja Kulcsár Bence kovácsmester, aki évek óta veri a vasat a Bródy Sándor utcában. Pedig a kovácsolás igenis lehet trendi, amit egy modern kollekcióval szeretne megmutatni a jövőben. Interjú.
Kétnapos felkészítést szerveznek azoknak, akik üzleti tervet szeretnének benyújtani a Budapest Főváros Kormányhivatal Munkaügyi Központ által meghirdetett „Pályázat az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő támogatásra” című kiírásra. A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ felhívását itt olvashatja.