Utcai homlokzatok, erkélyek, bejárati kapuk, kapualjak, közös terek, körfolyosók szépültek meg a Gyulai Pál és a Bródy Sándor utca három társasházában
A Levelek Júliának című filmben, a híres veronai erkély kőfalának zugaiba dugdossák a szerelmesek titkos leveleiket. A hiedelem szerint Júlia megtalálja és válaszol rájuk, míg egy nap előkerül egy elfeledett régi üzenet, amely megváltoztatja a sok álmodozó sorsát. Ez csak egy film, azonban – Palotanegyedhez hasonlóan – léteznek még a szép és klasszikus értékek iránt érzékeny közösségek. Az Európa Belvárosa Program (EUB) a környék házainak is esélyt ad, hogy újra dicső fényükben tündökölhessenek.
Vagy bármi mást, amitől izgalmasabb lesz az étel. A különleges gasztroélmény sokszor csupán egy rendhagyó ötleten múlik, amely nem feltétlenül jár többletköltséggel, és még csak a lakásból sem kell kimozdulni hozzá. Polgárfi Krisztián vagyok, a Fiktív Gasztro Galéria séfje. Legújabb rovatunkban szeretném bemutatni, hogy mit is jelent a hozzáadott érték a konyhaművészetben.
A Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázat legszebb munkáiból nyílt kiállítás pénteken a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban. A Somogyi Béla utcai Mesepalota Óvoda műsorával színesített programot Szabina Fazekas, a Francia Intézet munkatársa nyitotta meg.
A magyar konyhaművészetnek kevés olyan válasza van a nagy melegben elfogyasztott laktató, de mégis könnyed étel kérdésére, mint a lecsó.
A képviselő-testület legutóbbi ülésén szándéknyilatkozatot hozott arról, hogy idősklubot hoz létre a Palotanegyedben.