Néhány évvel ezelőtt még szürke beton fedte az udvarokat, mára azonban mindkét belső teret virágágyások, zöld felületek és díszes burkolat színesíti az ott lakók nagy örömére.
Ezen a hétvégén kerül megrendezésre a IV. Lecsó és Fröccs Fesztivál a Palotanegyedben.
Július 3-án 17 órától a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ Galériában (1085 Budapest, Horánszky u. 13.) várnak minden kedves érdeklődőt Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázat legszebb munkái.
A VIII. kerületi Rendőrkapitányság javaslatát felkarolva a Józsefvárosi Önkormányzat támogatja, hogy a kerületi kerékpár-tulajdonosok önkéntes alapon regisztrálhassák biciklijüket a rendőrségen. A Budapesten elsőként elinduló program célja a bűnmegelőzés és a felderítés segítése.
Újabb támogatást nyújt a fiatal vállalkozóknak Józsefváros önkormányzata: ezúttal kedvezményes bérleti díjat állapítanak meg a nem lakáscélú ingatlanok bérlésére Józsefvárosban.
Nappali tagozatos, 16–25. év közötti fiatalok vállalhatnak munkát az önkormányzatok és az önkormányzatok fenntartásában álló, alapfeladat ellátását szolgáló intézményeknél a nyári időszakban.