Konzultációra gyűltek össze a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" című pályázat nyertesei.
Az Európa Belvárosa Program (EUB) II. keretében most három társasház homlokzata vagy belső udvara szépült meg. A munkálatok költségének a felét a társasházak, másik felét (a fővárossal együttműködésben) pályázati úton a józsefvárosi önkormányzat biztosítja.
Már most is működnek galériák a Bródy Sándor utcában és környékén, de a kerület vezetése azt szeretné elérni, hogy ezek száma jelentősen növekedjen, elsősorban a kortárs képzőművészek bemutatásával foglalkozó galériák kerületbe vonzásával.
Immár hagyomány, hogy a tavasz beköszöntével összefognak a civilek, hogy szebbé tegyék a Palotanegyedet. A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CAPE) szervezésében idén is virágokat ültettek, szemetet szedtek és kitisztították a vízelvezető árkokat a Föld napja alkalmából a Lőrinc pap téren és környékén.
23 év munkájával térképezte fel Szabó József János hadtörténész azt a védvonal-rendszert, amely Magyarország történelmi határait védte a Keleti-Kárpátokban a II. világháború idején. Kutatása eredményeit a „Kárpáterődítés 1940-1944” című munkájában összegezte. A könyvet április 14-én mutatták be a józsefvárosi H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban.
Április elején töltötte be a 90. életévét Dévényi Miklósné. Edit néni 1945-től, vagyis 20 éves kora óta a Palotanegyed lakója. A szépkorú hölgyet emléklappal és virágcsokorral köszöntötte a Józsefvárosi Önkormányzat.