Szombattól újra közlekedhetnek az autósok a Bródy Sándor utca Puskin és Vas utca közötti szakaszán, miután Sára Botond polgármester, valamint Egry Attila és Szilágyi Demeter, a környék önkormányzati képviselői átadták a forgalomnak a megújult útszakaszt. Bár a műszaki átadás-átvétel még közel két hétig tart, a lakók már a megszokott rendben parkolhatnak a környéken.
Interjú Józsefváros országgyűlési képviselőjével
A józsefvárosi fejlesztésekről, közbiztonsági intézkedésekről és a jövőbeni tervekről beszélgettünk Kocsis Mátéval, kerületünk országgyűlési képviselőjével.
Józsefváros újjáépülésének részeként útfelújítási munkálatok kezdődnek a Rökk Szilárd utca Gutenberg tér és Krúdy Gyula utca közötti szakaszán, amely során nem csak a járdák újulnak meg, hanem a teljes útpályaszerkezet is kicserélésre kerül.
Szeptember 24-én újra Üzleti Klubot tartottak a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban (H13). A H13 és Józsefváros önkormányzata által életre hívott, minden hónap utolsó keddjén megrendezett eseményen ez alkalommal Egry Attila alpolgármester és Marjay Gyula, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Budapesti és Pest megyei regionális szervezetének vezetője várta előadásával a kerület gazdasági szereplőit.
Hamarosan elkészül a Bródy Sándor utca felújítása, októberben pedig birtokba vehetik a családok az új játszóteret a Múzeumkertben. Többek között erről is beszélgettünk Szilágyi Demeter önkormányzati képviselővel, aki hangsúlyozta, hogy nem állnak meg itt, hiszen folytatják a fejlesztéseket a Szentkirályi, Somogyi Béla, Puskin és Vas utcákban, továbbá újragondolják a parkolási rendet a városrészben, amellyel a helyi lakosság számára kizárólagos parkolást fognak biztosítani a jövőben. Interjú.
Mindig izgalmas kihívás egy belvárosi környezet megújítása. A Krúdy Gyula utcával és környékével kapcsolatban egy olyan koncepcióterv került kialakításra, amely egységes utcaképpel és még több zöld felülettel várja majd a Palotanegyedben élőket.