III. Lecsófröccs Piknik
Ingyen kóstoló, több mint 30 különféle lecsó, fröccsök, whiskey, vodka és sör alapú spriccerek: erről szólt a hétvége a Mikszáth Kálmán téren és környékén. A pikniken főzőversenyt is rendeztek, filmvetítést is tartottak.
Magdi nénit ünnepelték
A József körúton lakó Bácskai Győzőné a napokban ünnepelte 90. születésnapját. Ebből az alkalomból Egry Attila alpolgármester emléklappal és egy virágcsokorral köszöntötte a Magdi nénit. A több mint fél évszázadot pedagógusként dolgozó asszony vidáman fogadta az alpolgármester jókívánságait.
Etnozene vigadalom
A hétvégén egy pezsgő hangulatú „Etnozene vigadalomnak” lehettek részesei azok, akik ellátogattak a Múzeumkertbe.
Pillanatképek a Palotanegyed Fesztiválról
Továbbra is óriási érdeklődés övezi az egész nyáron át tartó, változatos kulturális programokat kínáló Palotanegyed Fesztivál rendezvényeit. Július első hétvégéjén nemzetközileg is elismert kortárs jazz-zenészekből alakult hazai együttesek léptek színpadra az Építész Udvarban.
Mesével, tánccal, muzsikával
Szent Iván-ünnepéhez és a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva nyílt meg szombaton a Múzeumkertben Józsefváros negyedik nyári fesztiválja. A hétvége programjai a nyári napforduló jegyében a nap, a hold, a csillagok, a föld, a tűz és a szerelem körül forogtak.
Első Józsefvárosi Sörfesztivál
Hétvégén, a Palotanegyed Fesztivál kísérő eseményén, a Józsefvárosi Sörfesztiválon igazi malátakuriózumokat is megízlelhettünk. A három napig tartó rendezvényen a hazai kézműves nedűk mellett, a távol-keletitől az amerikai sörökig képviseltették magukat a világ folyékony kenyerei. A Mikszáth tér és környéke adta az esemény helyszínét, ahol rendeztek söröskorsó-kiállítást is, a gyümölcsös ízek közül pedig kiemelkedő szerepet kapott a meggy.