Különleges helyszínen tartott bejárást a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) június 10-én, szerdán. Az egykor víztoronyként funkcionáló ingatlan 47 méteres magasságával kiemelkedik a belváros forgatagából, ennek ellenére kevesen veszik észre a Csokonai utcában „rejtőző” épületet.
Két önkormányzati tulajdonú helyiség házi gyermekorvosi rendelővé alakítására pályázik Józsefváros. A képviselő-testület már korábban döntött a Gutenberg tér 3. és a Rökk Szilárd utca 3. szám alatti helyiségek átalakításáról.
A Körúti Rajziskola tanítványainak munkáiból nyílt kiállítás a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban kedden. A tehetséges diákok alkotásait június 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
A legjobb gyakorlatok cseréltek gazdát azon a diákfórumon, ahol 20 fővárosi középiskola diákönkormányzata mutatkozott be. A rendezvényt a H13-ban székelő Új Nemzedék Plusz Kontaktpont pesti irodája szervezete azzal a céllal, hogy a budapesti középiskolák megismerjék egymás programjait és még hatékonyabban tudják megszervezni diáktársaik érdekképviseletét.
Magyarországon rengeteg tehetséges fiatal van, akik megfelelő segítséggel sikeres hazai és nemzetközi vállalkozásokat hozhatnak létre. Zékány Zoltán, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ szakmai igazgatója szerint megéri a fiatalokba befektetni, hiszen ők a jövő gazdaságának motorjai. Interjú.
Németh Lajos képeiből nyílt kiállítás a Párbeszéd Házában. A 91 éves festőművész munkáit június 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők munkanapokon 15 és 18 óra között.